Главната инспекция по труда сключи Споразумение за сътрудничество с Лесотехническия университет
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2024 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главната инспекция по труда сключи Споразумение за сътрудничество с Лесотехническия университет

/КРОСС/ Днес, 06.03.2024 г., изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда" инж. Екатерина Асенова подписа Споразумение за сътрудничество с ректора на Лесотехническия университет доц. д-р Христо Михайлов.

Главна инспекция по труда поема ангажимент да провежда сред студентите информационни кампании за трудовите им права, да участва в мероприятия, организирани от учебното заведение, насочени към професионалната им реализация, и да предоставя обяви за свободни позиции за работа в Агенцията.

Двете страни, базирайки се на дългогодишната си история и доказан авторитет сред българските институции, ще работят за създаване на условия за поддържане на редовни контакти чрез обмен знания, опит и добри практики. Предвижда се провеждането на съвместни консултации, срещи и дискусии по въпроси от общ интерес, както и участие, сътрудничество и подкрепа при подготовката и изпълнението на евентуални бъдещи проекти и други общи инициативи.

ИА „Главна инспекция по труда" е сред най-старите институции в България. Създадена през 1907 г. и осъществява цялостен контрол върху спазването на трудовото законодателство във всичките му икономически дейности, както и специализирания контрол по Закона за здравословни и безопасни условия на труд, на законодателството, свързано с държавната служба, с трудовата миграция и трудовата мобилност, с насърчаването на заетостта, включително и тази на младите хора. 

Лесотехническият университет е държавно висше училище, провеждащо държавната политика за развитие на висшето образование и наука в Република България в комплекс от специалности, свързани с управлението, стопанисването и технологичното осигуряване при ползването на природните ресурси, продукти и услуги.