Министър Динкова: Българският туризъм инвестира все повече в конкурентоспособност, устойчивост и иновации
Секция: Туризъм
07 Март 2024 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Българският туризъм инвестира все повече в конкурентоспособност, устойчивост и иновации Министърът на туризма проведе работна среща с председателя на ЕКТАА Франк Остдам

/КРОСС/ „Българският туризъм инвестира все повече в конкурентоспособност, устойчивост и иновации. Именно за това ние работим по проект чрез, който да подпомогнем българския туризъм в пътя му към иновациите, така че да бъде конкурентноспособен чрез устойчивост", каза министър Зарица Динкова по време на срещата си с Франк Остдам, който е председател на Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти /ЕКТАА/.

Франк Остдам е силно впечатлен и от резултатите, които дава програмата за рекламиране на Черноморските общини. „Благодаря ви за нашето партньорство. Трябва да работим за това да направим най-доброто за туристите, които посещават България", подчерта Остдам и допълни, че ЕКТАА ще съдейства за развитието на българския туризъм.

В началото на годината Министерството на туризма и ЕКТАА подписаха споразумение за съвместно сътрудничество за популяризиране на България като туристическа дестинация и идентифицирането ѝ като „Предпочитана дестинация на EКTAA" за 2024 г. Това е изключителна възможност за туристическия бранш у нас, тъй като мрежата от туроператори членове на ЕКТАА наброява 80 000 туристически агенции.