Студентка се бори за живота си след тежка катастрофа
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Март 2024 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студентка се бори за живота си след тежка катастрофа В Бургас организират благотворителен концерт в нейна помощ

/КРОСС/ Бургас се обединява в помощ на 24-годишна жена, която се бори за живота си след тежка катастрофа. Жители на морския град организират благотворителен концерт в нейна помощ. На пострадалата ѝ предстоят няколко операции.

Росица Динева е студентка по плуване в Националната спортна академия. Тя катастрофирала на 3 март на връщане от Шипка. Автомобилът, в който пътувала, се преобърнал на пътя, след това се влачил около 100 м. Росица изпаднала през задното стъкло.

Младата жена е настанена в Университетската болница „Св. Георги" в Пловдив. Жизнените ѝ показатели се подобряват, сподели брат ѝ Стоян. Сестра му обаче има много тежки травми. Пет от гръбначните ѝ прешлени, тазът и лакътят ѝ са счупени. „Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е критично", допълни Стоян Динев.

В колата имало общо трима души, но единствено Росица е пострадала. За лечението ѝ няма конкретна необходима сума, защото операциите са няколко. „Много млади хора в Бургас, които имаме рок групи, подемаме инициативата да направим концерт на 10 март в Модерен театър", каза организаторът на благотворителното събитие Красимир Язов. Съученичкики на 24-годишната жена са поставили кутии за дарения из целия град.