Двойно повече DDoS атаки спря Нетера през 2023 г.
Секция: Технологии
07 Март 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двойно повече DDoS атаки спря Нетера през 2023 г. Компанията предпази своите клиенти от над 900 000 атаки и 6.6 петабайта злонамерен трафик

/КРОСС/ Нетера предпази своите клиенти от рекорден брой DDoS атаки през 2023 г. Компанията регистрира общо 963 346 DDoS атаки и се справи с над 6.6 петабайта (PB) злонамерен трафик. От общия брой атаки около 231 358 са били с висока интензивност.

Това е двоен ръст в сравнение с 2022 година, когато компанията е предотвратила 488 151 DDoS атаки.

Нетера използва комплексен подход за защита от DDoS атаки, като съчетава облачна платформа, специализирано хардуерно оборудване и други решения. Чрез специализираното си хардуерно оборудване компанията е спряла 899 431 атаки, огромна част от които са били с висока интензивност и големи обеми от злонамерен трафик. Облачната платформа на Нетера е защитила клиентите на компанията от 63 915 атаки през 2023.

Какво са DDoS атаките?

Най-често DDoS атаките се проявяват като лавина от фалшив трафик, чрез който се претоварват сървърите и сайта на набелязаната жертва. Легитимните потребители не могат да получат достъп, а хакерите се възползват от хаоса, за да откраднат данни. Може да се сравни с огромна тълпа от фалшиви клиенти, които блокират входа на магазин и истинските клиенти не могат да влязат.

Какви са последствията?

DDoS атаките могат да причинят финансови загуби - приходи от онлайн продажби, абонаменти, реклама; вреди за репутацията чрез уронване на имиджа и доверието на клиентите, както и загуба на данни - хакерите могат да се възползват от атаката, за да откраднат чувствителна информация. Това е DDoS атаката - онлайн цунами, което може да продължи с дни и дори с месеци, и в крайна