Родителите на изчезналата Ивана с апел към нея: Нека се върне при нас, няма да ѝ се караме
Секция: Коментари
08 Март 2024 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родителите на изчезналата Ивана с апел към нея: Нека се върне при нас, няма да ѝ се караме

/КРОСС/ Повече от 2 седмици няма и следа от 17-годишната Ивана от Дупница. От полицията обявиха, че издирването на терен се прекратява, за да се продължи с други способи, а родителите й не спират да я търсят, като отправиха апел към нея, ако ги гледа някъде: "Нека се върне при нас, при семейството си, няма да има никакви последици няма да й се караме. Нека и всеки, който я види, да се обади в най-близкото полицейско управление". Пред NOVA майката и бащата на Ивана благодариха на всички, които са се включили до момента в издирването.

Според тях детето им е било ядосано, заплашено и е решило да си тръгне от училище. "Поискала е да ми се обади от телефона на случайна жена пред болницата, но точно в този момент аз не можах да помогна на детето си в най-трудния й момент, защото телефонът ми е давал заето, аз говорех с класната й да отида да й прибера нещата от училище", разказа разтревожената майка Мария.

"Ядосали са я и затова си е оставила нещата и си е тръгнала", допълни бащата Георги. По думите му тя е била афектирана и от заплахи за напускане от училище, както и че може да премине към самостоятелна форма на обучение. "Не са взети никакви мерки от директорката, че Ивана е тормозена", заяви той.

„Държали сме връзка с училището за поведението ѝ, всеки път, ако е имало сигнал, сме разговаряли с директорката. Уведомили сме какви мерки са взети - посещавали сме детски психолог и психиатър, не е диагностицирана", посочи майката.

Притеснените родители споделиха, че Ивана е изчезвала и преди при една тяхна разходка до Благоевград, но е била намерена много бързо: "Баща й я намери след 2-3 часа, много бързо, на гарата в Благоевград".

Те споделиха, че има много спекулации в интернет, много неверни информации. Нямат информация за социалните й мрежи, но не са сигурни дали Ивана е сменила профилната си снимка във Facebook сама, дни след като изчезна.