Министър Радев: Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители е основна цел в нашата работа
Секция: ИКОНОМИКА
08 Март 2024 18:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Радев: Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители е основна цел в нашата работа

/КРОСС/ Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители - това е основната цел в работата на екипа на Министерството на енергетиката както през изминалия деветмесечен период, така и в бъдеще. За изпълнението на тази цел ще продължим активните си усилия за завършване на проекта за енергийна стратегия на страната до 2030, с хоризонт до 2050 г. в синхрон с актуализацията на Интегрирания план енергетика и климат, както и на реформата за либерализация на електроенергийния пазар на едро - внимателно и с ясно разбиране за последователност. Това каза министърът на енергетиката Румен Радев, представяйки главните приоритети в работата на Министерството на енергетиката през идните месеци. Днес, 8 март 2024 г., Министерският съвет отчете свършеното до момента и начерта главните задачи в дейността си до края на своя мандат.

Основно предизвикателство в дейността на Министерството на енергетиката ще бъде също и запазването на решителността и темпото на работа по развитие на проектите за нови ядрени и балансиращи хидроенергийни мощности, както и развитието на преносната инфраструктура.

Това са големите стратегически проекти в дейността на Министерството на енергетиката и усилията за тяхната успешна реализация ще продължат, заключи министър Радев.