Lumina Park удължава първия си сезон в София до 17 март
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Март 2024 20:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lumina Park удължава първия си сезон в София до 17 март На 10 март паркът ще отбележи края на първия си сезон у нас с концерти на Мила Робърт, победителката от Гласът на България – Ния, както и Никола и Иво от инди бандата Cool Den

/КРОСС/ Вече десетки хиляди софиянци посетиха първия у нас Lumina Park, който ще продължи да осветява града ни до 17 март. Една от изненадите на сезона ще бъде Концерт под звездите с три музикални сцени, разположени в някои от най-магичните кътчета в Ботаническата градина на БАН, където на площ от почти 2 километра се е разположил парка в последните пет месеца.

Няколко млади алтернативни изпълнители ще изгреят заедно с милионите светлини - забележителната Мила Робърт ще изпълни най-новите си хитове и ще направи вечерта по-танцувална. Гостите ще могат да чуят и запомнящият се глас на победителката в петия сезон на Гласът на България - Ния, която излиза на сцената с китариста Явор за два сета - от 19 и от 21 часа. Никола и Иво от група Cool Den и лупъра Ставри идват, за да спретнат истинско шоу и да разходят посетителите на парка през Al Green, Prince, Justin Timberlake, Sean Paul и авторската музика на Cool Den. Концертът ще продължи от 19 до 21:45 ч., а специално за него, паркът ще работи с удължено работно време - до 23 часа.

Като една от най-светлите зимни атракции в София, Lumina Park не забравя да подкрепи и важни каузи - няколко дни преди затварянето си, светлините му ще угаснат за една минута, но само за да се включат в глобалното послание на WWF за Деня на Земята. Целият парк се захранва от LED осветление, използващо най-съвременна енергийно ефективна технология, а консумацията му се равнява на едно стандартно домакинство.

Към инициативите си, Lumina Park прибавя и локална кауза, която ще подкрепя до края на сезона - социалното предприятие Оле Мале на Фондация „Майко Мила", което помага на майки на деца с увреждания да работят от дома си и да се издържат сами. Всеки посетител може да се присъедини към каузата, като закупи картичка от Lumina Park и пощенска марка, които ще се предлагат на касите. Картичките ще могат да бъдат пускани в специалната за целта пощенска кутия, от която всяка седмица те ще бъдат събирани и изпращани с Български пощи до цялата страна. Дарението, което организацията ще направи ще бъде акумулирано от 50% от приходите от всички пощенски картички. По случай 1 март, паркът предлага и от мартениците, изработени в мрежата на Оле Мале, като с това допълнително ще подкрепи инициативата.

Една от основните ценности на Lumina Park е да помага и подкрепя локални каузи в градовете, където отваря парковете си. Затова всяка година избира местни благотворителни организации и ги подкрепя с част от приходите си. За последните два сезона (2020-2021 и 2021-2022 г.), Lumina Park е дарил над 120 000 лева на различни каузи от парковете в Полша, Унгария, Чехия и Литва.

В последните 2 седмици паркът ще работи без почивен ден от 18:30 - веднага след залеза на слънцето, до 22 часа. Билетите за парка до края на сезона ще бъдат с 20% отстъпка от цената за всички категории. Отварянето на парка може да бъде повлияно от метеорологичните условия.

За повече информация: www.luminapark.bg