Електрическата Kia EV9 е Световен женски автомобил на годината 2024
Секция: Автомобили
08 Март 2024 19:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическата Kia EV9 е Световен женски автомобил на годината 2024

/КРОСС/ Днес организаторите на конкурса Световен женски автомобил на годината (WWCOTY) обяви името на победителя в основната категория на надпреварата.

След гласуване от страна на членовете на журито- 75 представителки на автомобилната журналистика от 52 държави на пет континента, за носител на наградата за 2024 година е определен изцяло електрическият модел EV9 на Kia.

Победата за Kia EV9 идва след като електромобилът успя да спечели в своята- SUV, категория и достигна до финалната фаза на конкурса в конкуренцията на Volvo EX30, от категорията Семеен автомобил, BMW Series 5 (Голям автомобил), Volkswagen Amarok (4x4 & Pick-up) и Aston Martin DB12 (Представителен автомобил).

"Изборът през тази година беше особено труден поради отличното ниво на всички кандидати", споделя Марта Гарсия, изпълнителен президент на WWCOTY. "Всеки от финалистите имаше достатъчно заслуги, за да спечели трофея. Kia EV9 победи своите конкуренти, защото е превозно средство, способно да задоволи нуждите на потребителите навсякъде".