Кирил Добрев: ГЕРБ и ПП-ДБ разбират много добре, че няма нужда от предсрочни избори
Секция: ПОЛИТИКА
09 Март 2024 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев: ГЕРБ и ПП-ДБ разбират много добре, че няма нужда от предсрочни избори

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Кирил Добрев, каза че и ГЕРБ, и ПП-ДБ разбират много добре, че няма нужда от предсрочни избори. „Социологическите проучвания също показват, че картината няма да се промени и няма нужда от избори 2 в 1. За мен двата политически субекта ще се разберат и ротацията ще се осъществи.

"Разбира се, че за страната е по-добре да има правителство, независимо, че двете страни в момента се опитват да разбъркват картите. Факт е също така, че парламентът започва да възвръща силната си роля. Има силен парламентарен контрол над действията на кабинета. За мен ГЕРБ ще изиграе ПП-ДБ. Борисов е много добре подготвен, а хората от ПП-ДБ не са. Това е причината Борисов да не отиде на преговорите - хората срещу него не са му на нивото. При предсрочни избори също така е много възможно да се появи президентска партия", добави той. 

"Единствената опозиционна партия, която бележи ръст, е "Възраждане". ИТН трудно ще вкарат евродепутати. БСП ги няма. БСП ще вземе мандат, мандат и половина на евроизборите и то при положение, че няма алтернативна лява листа. Нинова изгони сегашните евродепутати, които имат много сериозни CV-та. Прибавате към тях Ваня Григорова и изгонените членове на софийската градска организация и ще се окаже, че БСП въобще не е монополист на лявото пространство", категоричен бе Добрев.

бТВ, „Лице в лице"