Премиерът: Ротацията трябва да се случи
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Март 2024 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът: Ротацията трябва да се случи

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Николай Денков, каза че датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че я подадохме точно тогава, когато бяхме казали, че ще се случи. Няма никаква изненада и не разбирам от къде дойде тази драма. Това заяви в студиото на предаването "Панорама" министър-председателят в оставка Николай Денков.

"Всеки, който е бил в управлението знае, че когато има преход от едно правителство към друго, има една сива времева зона, в която администрацията почти спира да работи. така, че всяко забавяне пречи на работата на правителството. Това, което искахме, е максимално бързо да отидем на преговори", поясни той.

По думите му, с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС. По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.

Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи:

"Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други."

Това, което е договорено преди 9 месеца, е поне да се изкарат още 9 месеца, за които има управленска програма и междувременно да бъде подготвена такава и за следващия период, каза Николай Денков. Той изрази задоволство от предложения документ от страна на ГЕРБ след предложения меморандум от страна на ПП-ДБ:

"Това показва, че и от двете страни има желание за преговори и те ще започнат утре."

БНТ, „Панорама"