Актьорът Антъни Хопкинс разкри хитрините, които използва по време на снимки
Секция: Шоубизнес
09 Март 2024 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актьорът Антъни Хопкинс разкри хитрините, които използва по време на снимки

/КРОСС/ Антъни Хопкинс вярва, че след повече от половин век в актьорската професия, сега му е доста "по-лесно", предаде Асошиейтед прес.

"С напредването на възрастта имаш малко повече познания за живота. Когато си млад, си мислиш, че знаеш едно-две неща, но не е така. Когато стигнеш до моята възраст, знаеш няколко хитрини за живота", каза 86-годишният актьор. Той е в ролята на реалния герой Никълъс Уинтън във филма "Един живот" (One Life). 

"Хитрините", които използва по време на снимки, са много прости: "Просто научавате репликите, излизате и се опитвате да бъдете истински". 

За да изиграе Уинтън - брокер, спасил повече от 600 деца по време на Втората световна война, във филма, излизащ по кината на 15 март, Хопкинс изучава начина, по който героят му ходи и говори, гледайки негови интервюта и участия в документални предавания. Синът на Уинтън одобрява изпълнението му.

"Беше лесно, защото не трябваше да играя стар човек, аз съм си стар", казва Хопкинс с усмивка.

Въпреки това режисьорът на "Един живот" Джеймс Хос отбелязва "младия дух" на Антъни Хопкинс, като добавя, че той много "обича това, което прави" и продължава да изпитва страст към киното.

"Той може да седи на една щайга за ябълки на края на снимачната площадка и да гледа как хората монтират осветлението..., защото изпитва радост от света, в който се намира", обяснява Хос. "Той просто иска да е там и да е част от процеса", добавя режисьорът. 

Филмът "Един живот" е в две части, като младият Уинтън е изигран от Джони Флин. Той е начело на необикновения подвиг да организира влакове за транспортиране на деца от Прага. 

Антъни Хопкинс е в ролята на по-възрастния Уинтън, който гледа назад към живота си, но все още е преследван от образите на децата, които не е могъл да спаси - по-специално в последния влак, който не успява да напусне Прага, отбелязва Асошиейтед прес.

Във филма е пресъздаден и един трогателен момент - появата на Уинтън в британското телевизионно предаване "Такъв е животът", където той е изненадан от публика в студиото, съставена от потомци на спасените от него деца. 

Актьорът казва, че ролята на Уинтън е един от върховите моменти в кариерата му, но образът на Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата", донесъл му първата награда "Оскар" през 1991 г., е направил "голяма промяна в посоката на живота ми".

"Това е любимата ми роля, защото беше лесна за изиграване и не говореше добре за характера ми", каза той. Хопкинс признава, че не знае как е станал актьор.