Добри са условията за туризъм в планините
Секция: Туризъм
09 Март 2024 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добри са условията за туризъм в планините

/КРОСС/ Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) за БТА. Във високите части е облачно, температурите са между минус девет и минус два градуса. В курортите има условия за ски навсякъде, съоръженията работят.

От ПСС съветват хората да внимават и да използват зимните маркировки, защото има нов сняг - около 10-15 см по високите части на планините. 

През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи. 

Около 20 см е новата снежна покривка в Пампорово, натрупала се след валежите през последните дни според информация от Планинската спасителна служба. Условията за ски в курорта са добри, отворени са 12 писти.

Ски сезонът в Пампорово е планиран да продължи поне до 7 април, прогнозират от „Пампорово" АД. Точна дата за приключване на сезона засега не се посочва, тъй като поддържането на условията в ски зоната ще зависи от метеорологичната обстановк.  От дружеството се надяват, че ще има достатъчно сняг, за да се карат ски и през априлската ваканция. До края на сезона остават в сила промоционалните цени на лифт картите и хотелски услуги в „Перелик" и „Орловец". Дневна лифт карта за възрастни (от 22 до 65 г.) струва 75 лв., за възрастни над 65 г. и младежи е 59 лв., а за деца от седем до 12 г.- 45 лв.