Три масови боя за 48 часа в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Март 2024 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три масови боя за 48 часа в София

/КРОСС/ Полицията изяснява обстоятелствата около серия инциденти в София в последните 48 часа.
При един от тях се стигна до напрежение в Центъра за бежанци в „Овча купел".

Пострадал е един човек. Той е приет в „Пирогов" и състоянието му е добро.

По думите на служител на центъра боят се случва малко след 20 ч. Започва като спор между две момчета, а после се разраства до конфликт между 10 мъже, на възраст между 20 и 30 години.

Причината за инцидента се изяснява. Най-вероятно спорът е на битова основа. След идването на служители на МВР, участниците излизат на улицата, а в ръцете си държат предмети като метални тръби.

От управата на центъра призоват МВР да поеме охраната на сградата, за която в момента се грижи частна фирма.

„В момента МВР установява кои са участниците в боя и текат проверки къде са лицата. Най-добре е охраняването да бъде поето от полицията с цел максимална сигурност на настанените и служителите, а и за живущите наблизо, тъй като органите на МВР повече респектират с присъствието си настанените кандидат-бежанци", каза Виктор Иванов, нач. отдел „Производство за международна закрила" в бежанския център.

Същата вечер на столичния бул. „Витоша" възникна друго масово сбиване между българи и чуждестранни студенти. По информация на bTV има ранени и откарани в болница.

А 24 часа по-рано отново на бул. „Витоша" 11 души от арабски произход са нападнали младо момиче и три момчета. За инцидента се разбира от видео, разпространено в социалните мрежи.

На този фон столични организации на заведенията поискаха да се вземат спешни мерки, за да няма подобни конфликти в бъдеще. Те искат среща с вътрешния министър, шефа на СДВР, и кмета на София.