Ивелин Първанов: Министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО
Секция: ПОЛИТИКА
09 Март 2024 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивелин Първанов: Министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО

/КРОСС/ Народният представител от ПГ на "Възраждане" с коментар след вчерашния отчет на правителството.


„С какво се промени положението в българските въоръжени сили за 9-месечния политически експеримент?! България плати 2,5 млрд., за да получи бракуваните бронирани машини на морската пехота на САЩ, за които дори няма резервни гуми, а ние не произвеждаме такива резервни гуми,.

За въоръжението и боеприпасите им ситуацията е същата. Великите летящи делтапланери, за които също заплатихме авансово милиарди, още ги няма. Въздушното ни пространство ще го пазят "съюзници'. Скандал с поръчката за прословутите 3Д - радари. Битовите условия в значителна част от българските поделения и бази са в критично състояние.

Някъде нашите военнослужещи инвестират личните си средства, за да подобряват бита. Затова пък министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО. Окомплектоването с личен състав е проблем, който продължава да се задълбочава. Военната служба е непривлекателна и към нея поглеждат основно безработните. Нещо повече, престижът и на командния състав се срива. Курсантите, които кандидатстваха тази година във военния университет, поставиха нов отрицателен рекорд. Колко от тях ще завършат е също въпрос.

Дали не ни предстои и някой нулев випуск?! Очертава се бездна в организационно-командната структура на въоръжените сили. Няма да има кой да командва непопълнената ни армия. Като допълнение, започнахме да се лишаваме и от вече дефицитното ни и остаряващо, но все още годно въоръжение, в името на "сакралната Украйна". Малкото останали бронирани машини на МВР, вместо да попълнят нуждите на министерството на отбраната, също са включени в графата "отпаднала необходимост" и бързат да ги запратят пак в "сакрална Украйна".

И когато Макрон реши да изпраща някаква войска на изток, установи, че няма кого да прати, защото "модернизираната" натовска Западна Европа не разполага с мобилизационен резерв от запасни. Но затова пък нашите велики стратези, които 30 години рязаха и унищожаваха армията, побързаха да проверят наличния ни резерв, който се оказа със средна възраст 50 години. Имаме и млади запасняци на по 45 години.", написа Ивелин Първанов в социалната мрежа Фейсбук.


Какво още написа Ивелин Първанов може да видите тук: - https://www.facebook.com/profile.php?id=100064822897743