Утре - слънчево, до обяд с мъгли
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Март 2024 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре - слънчево, до обяд с мъгли

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно време, но до сутринта в Горнотракийската равнина и котловините от Западна България ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, в Източна България - до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 3°. Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд на места в Южна България все още ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и след обяд над цялата страна ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 13° и 18°, в София - около 13°.

Сутринта на места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.