Корнелия Нинова: По-добре е да се отиде на избори и ППДБ и ГЕРБ СДС да не се разберат
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Март 2024 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: По-добре е да се отиде на избори и ППДБ и ГЕРБ СДС да не се разберат

/КРОСС/ По-добре е да се отиде на избори и ППДБ и ГЕРБ СДС да не се разберат. Защото така ще е по-добре за държавата. Загрижеността си за държавата изрази аргументирано лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю пред БНР.

В предаването "Неделя 150" тя предупреди, че и опитът на президента Румен Радев със създаването на нови партии, не сочи нищо добро за държавата.

"Да, когато е прав го подкрепяме. Когато вдигна юмрука бяхме първи на площада, когато не е прав ще го критикуваме. Ние сме принципни и срещу корупция, и задкулисие ще борим навсякъде", заяли лидерът на социалистите.

Тя призна, че не се страхуват от появата на нова лява партия, начело с Ваня Григорова.

"Ако ни е страх, отдавна да сме се отказали. Президентът направи няколко партии, а резултатът? Не оглави никоя, но поне публично ги подкрепи. Къде е Български възход сега, той създаде ПП. Под "вдигнатия юмрук и мутри вън" - стана - "прибрания юмрук и мутри вътре", и си разпределят държавата. Това ли е смисълът на политика? Опитът на президента не сочи добри резултати за държавата", аргументира се Корнелия Нинова.

Тя е убедена, че е "по-добре партньорите да не се разберат и от сглобка за отидем към разглобка, по-добре е за България".

И обясни:

"Тази сглобка се състоя от две неща - страх и алчност. Страхът на Борисов от възмездие какво е правил през годините и алчността за постове и пари на ППДБ. Те препраха Борисов, както в онова изказване, и започнаха заради алчността си да делят постове и власт през изминалите 9 месеца. Не липсва и корупция."

Лидерката на социалистите заяви, че "алтернативата е промяна на цялостния модел на управление".

"Още през 2017 г. сме заявили, че това е паралелна държава и задкусилие. За съжаление ППДБ предадоха хиляди избиратели и се върнахме в изходна позиция от 2020 г. Алтернативата е да се съберем хора, които истински искаме промяна на модела. Трябва да се мине през избори. В сегашния състав на НС това не е възможно, защото промяна и мафия се прегърнаха и не виждам вариант в това НС", коментира Корнелия Нинова.

И е категорична:

"Не е възможно БСП да влезе сега в сговор. Ние останахме единствените, които не влязохме с мафията в сговор, няма да влизаме. Да припомня, че той, Борисов, всяка партия, която е прегърнал е унищожил - Воля, Гергьовден, ВМРО и т. нат."