Ангел Георгиев от “Възраждане” : Пълен провал на Министър - предателят и сглобката в сектор “Външна политика”
Секция: ПОЛИТИКА
10 Март 2024 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Георгиев от “Възраждане” : Пълен провал на Министър - предателят и сглобката в сектор “Външна политика”

/КРОСС/ "Гледах отчета на министър-предателят и неговият кабинет. Понеже съм член на Комисията по външна политика, още от първото ми избиране за народен представител в 47-мото Народно събрание, няма как да не обърна внимание на провалът на сглобката точно във външната политика", написа във "Фейсбук" профила си народният представител от "Възраждане", Ангел Георгиев. 

В публикацията си той посочва, меко казано спорните "постижения" на Мария Габриел, в стратегически важната сфера на външната политика, а именно - до средата на месеца новият кабинет щял  да създаде текст на първата външнополитическа стратегия на България, която да се приеме до юни месец. Защо това не бе направено през изминалите 9 месеца, остава загадка. Като министър на външните работи, водещо за Мария Габриел е било отстояването на националните приоритети във външнополитически план и то с конкретни ползи за българските граждани. 

"От срещите ми с граждани мога да ви уверя, че те не са усетили такива, напротив. Успех било и частичното приемане в Шенген. Тя гарантира, че Министерство на външните работи ще продължи да подпомага усилията, свързани с еврозоната и с присъединяването към ОИСР. Не е ясно какво ще получим реално от това членство, но ще плащаме членски внос.

България станала лидер в региона и в ЕС, по отношение на кризисната дипломация. Как точно, остава ние да гадаем.

Още по-интересни и феноменални са обаче успехите на самият Денков: Незаконното рязане с флекс на Паметника на Съветската армия ; Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас. Ръкостисканията на Денков с Урсула фон дер Лайен, Макрон, Столтенберг, Зеленски, речта му пред Европейския парламент (която бе пред празна зала!).

Нека, обаче да погледнем,  реално какви ги надроби тандемът Денков-Габриел: Безпрецедентна, пълна, 100% загуба на национален суверенитет. Такъв перфекционозъм в обслужването на чужди интереси, никой досега не е постигал. Превърна България в тотална украинска колония,  вследствие на пълна загуба на българския суверенитет. Досега бяхме колония на САЩ, но управляващите достигнаха нови дъна и ни превърнаха в украинска колония. Доказателствата за това са траншовете военна помощ, подарените реактори, БТР-и и какво ли още не. Забележете, обаче изказването на Денков пред руска медия: "Няма значение, дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация" Иначе казано, слугата Денков не го е грижа за българския народ и дали той живее добре или зле, важно е на неговия персонален господар САЩ да им е добре. Бяха скъсани, всякакви връзки с Русия, включително и търговски. Кулминацията на това бе незаконното, варварско нарязване на паметника на съветската армия в София. От личен опит мога да дам пример и за това, как по руските магазини има сръбски, френски, италиански, испански и т.н. стоки, но не и български. От това губи само родното производство. Пълна капитулация от защита на българщината в Македония. Сглобката не полага никакви усилия за възстановяване на затворените български клубове там, а репресиите над хора, открито заявяващи, че са българи, са ежедневие. МВнР удобно мълчи, докато в съседната страна се лее антибългарска пропаганда из медиите , особено от политиците-македонисти. Приемането на България в "Шенген" по въздушно-капков път не носи практически ползи за народа ни, но отвори вратата за хиляди бежанци и престъпници, които вече вилнеят по нашите улици. Провалена визита в САЩ - след като бе наета и платено на лобистка фирма, която да я организира, Денков видя, че никой не желае да го приеме и си спести поне това унижение. 

Има и още, но нека завърша с един красноречив пример. Тотален провал и нежелание за помощ по случая с Милан Димитров. Това е българин, който е обвинен за това че ... има руски паспорт.  САЩ искат да го осъдят на доживотен затвор за неизвършена търговия с Русия. Според американския прокурор, той вярва, че българинът е невинен. Няма доказателства, а "престъпленията" са изтекли по давност, заповедта за международен арест е недействителна според гръцките адвокати на Димитров, съдът отказва да види и приложи по делото, уж вече изтъргуваните електронни компоненти, които се намират в София и бяха показани в Народното събрание на българските медии. През това време, повече от година, Милан седи в гръцки затвори с усложнено здраве, редица заболявания, без лекарства и апарат за дишане (няколко месеца). Явно това разбира Габриел под "новото измерение на стратегическото партньорство със САЩ и Обединеното кралство". Забележете, българската страна е безсилна да изиска справедливо правораздаване от най-добрия си партньор според Габриел - САЩ.

По този случай, мерки скоро ще вземем ние от "Възраждане" .

Това са "успехите" на кабинета във външната политика. Затова е най-добре ротация въобще да няма, иначе ще се нагледаме на шампионат по пиене на мазно турско кафе в скута на Пеевски.", написа в страницата си в социалнат мрежа Фейсбук народният представител от "Възраждане", Ангел Георгиев. 


Какво още написа Ангел Георгиев може да видите тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=423297930208587&set=a.118551757349874