Седем души се смятат за изчезнали след бури в Южна Франция
Секция: СВЯТ
10 Март 2024 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем души се смятат за изчезнали след бури в Южна Франция

/КРОСС/ Френските спасители издирват 7 души, сред които две деца, изчезнали след силните бури в южната част на страната, като се смята, че повечето от тях са били отнесени в автомобили на наводнени мостове, предаде АФП.

Четиричленно семейство, включително две деца на 4 и 13 години, е попаднало в наводненията, докато се е опитвало да премине по мост над река Гардон в село Дионс, северно от град Ним, съобщиха от префектурата.

Бащата и двете деца все още се водят за изчезнали, но 40-годишната майка, която също е била в колата, е намерена от спасителите и откарана в болница, допълва тя.

В Дион хеликоптер прелетя над селото и над водите на река Гардон, а голям брой пожарникари се включиха в издирването, подпомагани от дронове и кучета. Мостът все още беше потопен.

Спасителите издирваха и две жени, за които се смята, че са на 47 и 50 години, които се обадили на моста в град Гударгус на север, преди да изгубят връзка.

Друг шофьор, с белгийско гражданство, също е изчезнал и се предполага, че е бил отнесен от мост в село Ганиер, също в департамент Гар. Пътят е бил затворен, а полицай е казал на шофьора да не кара по моста, съобщиха служители.

Пътник в автомобила му, също белгиец, успял да излезе и да се скрие в едно дърво, преди да бъде спасен след повече от два часа сред клоните.

В съседния департамент Ардеш управителят на водноелектрическа централа, който отишъл да провери съоръжението, също е в неизвестност в село Сен Мартен дьо Валамас. Издирването продължава.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че спасителите са извършили общо 35 операции по време на бурята и проливните дъждове, обхванали департаментите Ардеш и Гар. Той добави, че всички отнесени превозни средства са били намерени, но все още няма "нито следа" от изчезналите.

Префектурата в департамент Гар изрази съжаление, че въпреки многобройните предупреждения за настъпващата буря "все още виждаме поведение, което е опасно преди всичко за самите хора, но и за хората, чието задължение е да им се притекат на помощ".