Жълт код за силен вятър в десет области за утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Март 2024 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за силен вятър в десет области за утре

/КРОСС/ През нощта от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°. Утре облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините - силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 17°.

Жълт код за силен вятър е обявен за утре за областите София - град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 m - от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд - временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва.