БСП на консултациите при президента: Корупцията вече се записва в закони
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Март 2024 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП на консултациите при президента: Корупцията вече се записва в закони

/КРОСС/ Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Във вторник втори след "Възраждане" на "Дондуков" 2 отидоха представители на БСП.

"Нашата позиция е ясна и категорична от съставянето на това правителство. Времето доказа, че тя е правилна. А тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя се аргументира с думите, че „това правителство е било създадено порочно, като е предало надеждите и очакванията на хората за промяна на досегашния модел на управление". „Вместо да се борят с мафията и задкулисието, те ги изпраха и ги узакониха. Корупцията вече се записва в закони. Самите приоритети на този кабинет не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в ЕС", категорична е Нинова, която подчерта, че това отдалечава страна ни от "нейната европейска същност".

Тя изрази опасения, че „еврозоната от 1 януари догодина също се отдалечава като възможност по признание на самите управляващи. „9 месеца посветиха единствено на разпределянето на постовете и властовите позиции в страната. За големите проблеми на държавата дори не бе помислено. За нас това са демографската криза, скъпото здравеопазване, ниското качество на образование и доходите на хората", посочи лидерът на БСП.

„Нашата теза остава непроменена - предсрочните избори са изход от тази ситуация. Не виждаме възможност в това НС да бъде намерена някаква друга конфигурация. Заявяваме, че няма да участваме в нея", повтори Нинова.