Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен заради влошеното си здраве
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Март 2024 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен заради влошеното си здраве

/КРОСС/ В Софийския административен съд се гледа делото на Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район „Младост".

Иванчева съди затвора в Сливен за влошеното си здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните ѝ проблеми и липсата на лечение.

От неправителствената организация „Зелен Младост" съобщиха че „повече от 6 месеца Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание).

За този период аденомът е нараснал.

След намеса на Омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лечение. В последствия тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста.

"Деси вече е с т.нар. помпичка. Състоянието и трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните ѝ специалисти. Лечението на разклатените ѝ зъби също е преустановено. Деси е заплашена да остане без много зъби още на 50 -годишна възраст", заявяват още от „Зелен Младост".