MINI стартира производството на MINI Cooper в Оксфорд
Секция: Автомобили
12 Март 2024 20:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
MINI стартира производството на MINI Cooper в Оксфорд

/КРОСС/ MINI обяви, че в завода на компанията в Оксфорд (MINI Plant Oxford) е започнало производството на новото поколение на емблемата на марката- MINI Cooper.

ОТ MINI споделят, че тематичната церемония по стартирането на производството се е провела в присъствието на Стефани Вурст- директор на марката, а първата кола е слезнала от поточната линия, като зад волана на автомобила е бил Чарли Купър- внук на легендата Джон Купър.

"Този крайъгълен камък подчертава нашия ангажимент към нашите корени, като същевременно ни тласка към динамично бъдеще на шофирането", казва Вурст. "Заводът в Оксфорд е сърцето на марката MINI и днес, когато сме свидетели на раждането на тази нова глава, ние подновяваме обещанието си към майсторството и тръпката от шофирането".

От MINI споделят още, че от въвеждането на възродената легенда MINI на пазара през 2001 година, до момента във Великобритания са произведени повече от 4.4 млн автомобила, в това число и 150 000 представителя на изцяло електрическото MINI Electric.