Български кулинари са вече част от Международната асоциация за млади готвачи
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Март 2024 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български кулинари са вече част от Международната асоциация за млади готвачи Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова

/КРОСС/ България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs). Владислав Пенов (ресторант Космос), Филип Захариев (Къща за гости Онá) и Веселин Калев (ресторант aEstivum) бяха официално обявени от президента на JRE - Даниел Леман, като първите български членове на Mеждународната асоциация за млади готвачи.

„Присъединяването ни е голяма стъпка напред, както и сериозна отговорност. България има какво да покаже от гледна точка на продукти, рецепти и кулинарно наследство и ние сме сигурни, че благодарение на JRE ще успеем да популяризираме наследството, което притежаваме", допълни Владислав Пенов по време на пресконференцията. В контекста на кулинарната тема тримата български шеф готвачи показа свой прочит на традиционни български ястия, разгръщайки познати вкусове по необикновен начин.

Министър Динкова подкрепи инициативата, като подчерта, че това е чудесна възможност за развитието на страната ни на сцената на кулинарния туризъм.

„Добавяме България на картата на JRE - за нас е удоволствие. Всички имаме една обща цел и днес повече от всякога сме отворени към новото. Вярвам, че предстоят изключителни възможности и в бъдеще ще можем да се учим един от друг", сподели Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs.