България е сред най-предпочитаните дестинации от немските туристи
Секция: Туризъм
13 Март 2024 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България е сред най-предпочитаните дестинации от немските туристи Според проучване на немското издание DRV Travel Trends 2024 туристите от Германия поставят България пред Малдиви

/КРОСС/ Според DRV Travel Trends 2024 България е сред най-често резервираните дестинации от немски туристи, а в класацията на немското издание страната ни се нарежда пред Обединените Арабски Емирства и Малдиви.

Благодарение на реализираната реформа и програмата за реклама на Черноморските общини туроператорите в Германия отбелязват ръст от 20% на ранните записвания за предстоящия летен сезон. На изложението ITB в Берлин след активните преговори и срещи, които проведе министърът на туризма Зарица Динкова стана ясно, че немската туристическа компания Der Touristik е готова да инвестира в България като семейна дестинация.

Турция заема първото място в класацията на DRV Travel Trends 2024, като според изданието югоизточната ни съседка е най-популярната дестинация за пакетни пътувания на германците през лятото на настоящата туристическа година. Почивките в страната се резервират най-вече от семейства. Испания е изместена на второ място, като около половината от летните резервации в момента се отнасят до Майорка, което е ръст от 29% в сравнение с предходната година. Гърция е на 3-то място, следвана от Египет и Португалия.