Предадоха на съда шофьора на автобуса с мигранти, помел патрулка с двама полицаи в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Март 2024 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предадоха на съда шофьора на автобуса с мигранти, помел патрулка с двама полицаи в Бургас Фаталната катастрофа стана през август 2022 г.

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сириеца Омар Абдан, обвинен за смъртта на двама полицаи. Униформените загинаха в катастрофа между патрулка и автобус с мигранти на 25 август 2022 г. Сириецът карал автобуса. При гонка с полицията превозното средство помете служебния автомобил на жертвите.

47 от 48-те чужденци са се качили в автобуса на 24 август вечерта в гориста местност в района на град Малко Търново. Те влезли у нас незаконно, съобщават от държавното обвинение.

На път към Бургас Омар не се подчинил на два подадени от полицаи сигнали да спре. След като автобусът влязъл в морския град, служители на „Гранична полиция" се свързали с колегите си от Областната дирекция, за да ги предупредят. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на Йордан Илиев и Атанас Градев. Автомобилът им бил с включена светлинна сигнализация и всички необходими реквизити. Униформените препречили пътя на автобуса на кръговото кръстовище „Трапезица". Вместо да спре пред патрулката обаче, Абдан продължил да шофира, и то с превишена скорост (78 км/ч).

Предстои Окръжния съд в Бургас да насрочи дата и начален час на заседанието си.