Иван Ченчев за сглобката: Превърнаха политиката в гротеска - властови спор без никакви политики за хората
Секция: ПОЛИТИКА
14 Март 2024 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Ченчев за сглобката: Превърнаха политиката в гротеска - властови спор без никакви политики за хората За да продължава Борисов да бъде изпран, ще има избори 2 в 1, смята депутатът от БСП

/КРОСС/ „Не е важно какво казва Борисов, той си сменя мнението от сутрин до вечер, важното е, че е изпран от ПП-ДБ. Но за да продължава да бъде изпран, той няма как да се съгласи на техните условия. И според нас ще има избори 2 в 1." Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него Борисов няма да приеме да дели държавата с ПП-ДБ. „Двамата силни в момента в парламента, Борисов и Пеевски, ще продължат да държат статуквото в регулаторите и във Висшия съдебен съвет", смята Ченчев.

Друг аргумент, който изтъкна е, че според него Бойко Борисов вече не се страхува от „Магнитски":  „Санкционираният Владислав Горанов е постоянно покрай него в последния месец, което навява на съвсем друга посока."

По думи му водените в момента преговорите са подигравка с българската държава. „С това  непрекъснато надцакване помежду си превърнаха българската политика в една гротеска - само разпределяне на постове и позиции и само властови спор. Никой не говори за политики за хората", обърна внимание Иван Ченчев.

Коментирайки изслушването в парламента за ситуацията с мигрантите, народният представител от БСП подчерта, че министър Стоянов е поднесъл неверни данни.

„Той каза, че за първото тримесечие имаме 260 случая на заловени мигранти, а в доклада на МВР към Народното събрание, подписан от него, пише 396. Той започна изслушването с лъжа. Оттам нататък - вчера румънската полиция заловила организирана престъпна група с българско участие, които с лодки през Дунав превеждали мигранти. Една година функционира групата. Къде е българската полиция", посочи Ченчев.

Той коментира и притеснителна информация, която е получил от бежанския център в Харманли, че мигранти ходят с ножове и прътове по улиците на града.

„Попитах шефката на Държавната агенция за бежанците - оказа се, че в центровете не всички са подали документи и са минали през медицински прегледи и тези, които не са, са сред нас. Не искаме да плашим хората, но искаме да се предприемат мерки, така че да предпазим българското население", каза още Иван Ченчев.

И добави: „Всичко това става, защото българското правителство клекна пред Австрия, за да ни приемат във „въздушно-капков" Шенген."