Терзиев: Няма да проявяваме търпимост към тези, които не спазват реда
Секция: Коментари
14 Март 2024 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терзиев: Няма да проявяваме търпимост към тези, които не спазват реда "Мислим как да увеличим видеонаблюдението", посочи още кметът

/КРОСС/ Не бива да се политизира въпросът със сигурността в София, за да стигнем до добри решения. Без много информация, стихийно, преди да се види какво се е случило, да се създават политически наративи, не помага на решаването на истинските проблеми. Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев в коментар по темата с инцидентите с чуждестранни граждани.

"Това не са три битови инцидента, които са се струпали с години. Молбата ми е да избягваме политизирането, да работим с данни и да мислим по-трезво, защото темата е опасна", допълни той.

"Тази сметка ще я плащаме години наред. Без да имаме реален проблем с мигранти, три битови проблема ни доведоха до това да имаме по-задълбочена дискусия за сигурността на града", каза още Терзиев.

"Има два типа граждани, гости на всеки град - такива, които спазват реда и други, които не го правят. Толерантност и търпимост към тези, които не спазват реда, няма да проявяваме. Мислим как да увеличим видеонаблюдението", посочи още Терзиев.

Източник: БГНЕС