ПАОК разгроми Динамо Загреб и е на 1/4-финал в ЛК
Секция: СПОРТ
15 Март 2024 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПАОК разгроми Динамо Загреб и е на 1/4-финал в ЛК Десподов влезе и направи чудеса

/КРОСС/ Отборът на ПАОК разби Динамо Загреб с 5:1 и така си осигури участие на 1/4-финалите в Лига на конференциите. Хърватският гранд имаше аванс от 2:0 след първата среща, но това се оказа недостатъчно. Българският национал Кирил Десподов не започна срещата като титуляр, но все пак изигра ключова роля, като асистира за четвъртото попадение и спечели дузпа за петия гол.

ПАОК успя да изравни общия резултат в двете срещи още през първото полувреме, след като в 27-ата минута преднина на домакините даде Абдул-Рахман Баба. Шест минути след това автогол на Петър Сучич удвои преднината на гръцкия състав.

Първата част за ПАОК завърши по мечтан начин - с трети гол. Тайсон асистира на Брандън Томас, който реализира за 3:0, давайки преднина в общия резултат на домакините.

В 49-ата минута обаче Динамо Загреб се върна в срещата. Арбер Ходжа стигна до отбита топка и я прати във вратата с удар в долния десен ъгъл. Попадението му бе под въпрос заради евентуално нарушение в атака. Главният съдия Харм Осмерс прегледа ситуацията на монитора край тъчлинията и в крайна сметка потвърди гола на гостите.

Кирил Десподов се появи в игра в 68-ата минута, а само пет след това получи шанс да изпълни корнер. Той центрира на близката греда, където се стигна и до леко разбъркване, а в крайна сметка Константинос Кулиеракис прати топката в мрежата на хърватския тим за 4:1, което пък отново даде преднина на ПАОК в общия резултат.

В 81-ата мнута попадение на Динамо Загреб бе отменено заради фал в атака. Седем минути след това пък Иван Невистич препъна именно българската звезда в наказателното си и това накара главния съдия да даде дузпа на ПАОК. Тя бе изпълнена от Андрия Живкович, който оформи крайният резултат.