16 семейства останаха на улицата след огнен ад
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2024 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
16 семейства останаха на улицата след огнен ад При инцидента загина 66-годишен мъж

/КРОСС/ 66-годишен мъж загина, а 16 семейства останаха на улицата след пожар в жилищен блок в Димитровград. Огънят е тръгнал от печка на дърва около 5 часа в четвъртък в сградата в квартал „Изток". Останалите без дом семейства прекарали нощта при свои близки. Те обаче няма къде да живеят и търсят помощ от общината и държавата.

„Ще окажем съдействие на пострадалите. Общината разполага с фондови жилища, в които временно могат да бъдат настанени някои от семействата. Те трябва да подадат заявление. Има общински служители, които ще им окажат съдействие. Пострадалите могат да получат и от Агенция „Социално подпомагане". Има възможност и за еднократно обезщетение от общината, чрез заявление до Общинския съвет". Това обясни в ефира на „Здравей, България" Руси Вълев от отдел "Охрана" в Община Димитровград.

По думите му сега предстои обследване на изгорялата сграда и да се прецени какви ще са специфичните ремонтно-възстановителни работи. "Така ще се определи какви ще са по-нататъшните действия по отношение на зданието", подчерта Вълев.