Баща отвлече детето си
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2024 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Баща отвлече детето си

/КРОСС/ Баща нахлу вчера с майка си в детска градина в Кърджали и изведе насила сина си. След опитите на персонала да го спрат, мъжът изкъртил две врати. По-късно бащата, бабата и детето бяха задържани на магистрала „Тракия". Оказа се, че причината за отвличането на детето е спор за родителски права.

Късно снощи - след 22 часа, е взето решение детето да бъде настанено в Център за обществена подкрепа заедно с баща си. Предстои днес да се вземе решение дали ще остане с мъжа или ще бъде предадено на майката.

Директорката на ОДЗ „Орфей" Димитрина Колева, където се е разиграла грозната сцена, разказа пред bTV как мъжът е нахлул в детската градина.

Бащата и бабата на детето позвънили в детското заведение и носели документи. Директорката помислила, че идват да записват дете. Когато отворила обаче, мъжът я изблъскал и започнал да търси детето си.

Персоналът на градината се е обадил в полицията и заключили вратата. След като открил сина си, агресивният мъж разбил две врати и излязъл от градината с детето.

5-годишното момченце е родено в германия, с двойно гражданство е. Бащата също живее в Германия, има решение на германски съд, с което се определя, че временно бащата трябва да се грижи за детето.

През октомври 2022 година майката иска разрешение от бащата да се върне за 10 дн в България, той дава декларация, но майката не връща момченцето в Германия. След това идва решението за временните права на бащата върху детето.

В Районния съд в Кърджали има висящо дело за родителските права.