Мними съседки измамиха и обраха възрастна жена в Перник
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2024 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мними съседки измамиха и обраха възрастна жена в Перник

/КРОСС/ Възрастна жена стана жертва на измама в Перник, съобщиха от полицията.

Сигналът за случая е подаден на 14 март. 80-годишна жена е пуснала в апартамента си две непознати жени, който се представили за новонастанили се съседки от по-долен етаж на жилището, в което живее жената

Жените помолили да се опознаят като съседи и след като е започнал разговор между трите, едната поискали чаша вода. Докато доверчивата пенсионерка обслужвала „гостенката", най-вероятно другата е успяла да намери и открадне 4 200 лева и дебитна карта.

След като си тръгнали, домакинята се е усетила и установила кражбата. Предприети са действия за установяване на извършителките. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Органите на реда апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не ги допускат в жилищата си. Това най-вече се отнася за възрастните, които са по-доверчиви и стават лесно жертви на кражби и измами.

По-младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци, да бъда особено внимателни с непознати. При всякакво съмнение за нещо нередно, да подават сигнали на тел. 112.