Lidl вече приема разплащания и с електронни ваучери
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2024 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lidl вече приема разплащания и с електронни ваучери Ваучерите нямат ограничение за минимална стойност на покупката, а потребителите могат да ги ползват и на касите на самообслужване

/КРОСС/ От този месец Лидл България приема разплащания както с хартиени, така и с електронни ваучери за храна на следните оператори: "Kaufland/Кауфланд Сървис" ЕООД, "Edenred/Идънред България" АД, "Pluxee/Плъкси България" ЕООД, "Tombou/Томбоу България" ЕООД, "Prizma-lux/Призма Лукс" ООД и "Български пощи" ЕАД.

Електронните ваучери се използват по същия начин, както банковите карти - на POS терминал, като важат включително и за касите на самообслужване. Сред предимствата им са, че с тях може да се плащат храни за по-малки суми и няма ограничение за минимална стойност на покупката. Както и при хартиените ваучери, и с електронните не може да се пазаруват цигари и алкохол.
С новите ваучери клиентите не са задължени да използват цялата заредена сума, като остатъкът се съхранява в картата и може да бъде използван многократно.

Ако сумата, заредена в електронния ваучер, не достига клиентите могат да доплатят с друг вид платежно средство, като банкова карта или пари в брой. Срокът на валидност отново е до една година.

Лидл България ще продължи да приема ваучери на хартиен носител до изтичане на срока им на валидност.