Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС
Секция: СПОРТ
15 Март 2024 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС

/КРОСС/ Георги Иванов-Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз (БФС).

Бившият нападател на "Левски", който от две години се подвизава като шеф на националния отбор по футбол, изглежда е овладял идеално апаратните игри и делегатите чинно и бързо го избират, без да оставят възможност за каквато и да е изненада.

След това гласуване предстои избор и на Изпълком на БФС.

От общо гласувалите 469 делегати, за Иванов са дали вота си 235, за Димитър Бербатов 181, за Михаил Касабов 35, за Петьо Костадинов четирима и един за Манол Иванов. Недействителни са три бюлетини.

Преди днешния вот Георги Иванов се обърна към делегатите на конгреса:

"Познавате ми като човек, който не се отказва пред трудностите. Действията говорят по-силно от думите. Стабилността не означава отказ от промени. Те трябва да се осъществят с приемственост, а не да подкопават основите ни. Важно е да разберем, че грешките не са за осъждане, а за учене. Те са част от растежа.

От ключово значение е стратегията за развитие на детско-юношеския футбол. Изграждане на центрове за развитие на таланти. С подкрепата на държавата и общините ще осигурим средства за школите. Редовни обучения за треньорите. Въвеждане на система за мониторинг на младите играчите. От ключово значение е всичките ни действия да са открити. Прозрачно означа отчетност и отговорност.

Ще подам ръка на останалите кандидати и всички, които могат да помогнат. Да оставим настрана личните амбиции и да се съсредоточим върху най-доброто за българския футбол. Можем да направим българския футбол за пример и подражание. Делегати, гласувайте не за думите, а за действията, да градим, а не да рушим", заяви Гонзо.