Калоян Паргов: Правителството на Николай Денков е провал
Секция: Коментари
16 Март 2024 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Правителството на Николай Денков е провал

/КРОСС/ 2023 г. беше нулева за икономиката, въпреки всички PR усилия на правителството. Най-големият инвеститор в България е държавата. Това каза председателят на СИНПИ Калоян Паргов в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Според него правителството, водено от Николай Денков, е провал и неговото продължаване ще бъде клопка. „Обикновено практиката показва, че по-малкият партньор на партия ГЕРБ обикновено завършва трагично - или изчезва от политическия хоризонт, или пропуска следващия мандат. Големият проблем е, че ще бъде клопка за хората", каза социалистът.

Демографският проблем е най-сериозният в държавата. От нетен износител България вече е нетен вносител на енергия, посочи той. Частичното приемане в Шенген не е успех, а провал, смята Паргов.

„Един рестарт в държавата би бил добър подход.

Относно скандалите в БСП между ръководството на партията и на Градската организация на партията Паргов коментира, че това е вторият подобен случай за 30 години. 

Той каза, че ще запомни патриарх Неофит с неговия принос за спирането на разделението в БПЦ. „Това беше важно за държавата. Можем да кажем, че той беше мъдър държавник", допълни Паргов и изтъкна, че вярата и православното християнство са в основата на нашата национална идентичност.

NOVA NEWS, „Денят на живо"