Деян Николов за срещата с Донахю: Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната
Секция: ПОЛИТИКА
16 Март 2024 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Николов за срещата с Донахю: Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната

/КРОСС/ "Вчера в България беше Паскал Донахю, който е председател на Еврогрупата или сборището на всички финансови министри на държавите част от еврозоната. Успях да се срещна два пъти с него и му поставих два основни въпроса:

  • Знае ли, че българското правителство упражнява политически натиск върху НСИ и се опитва да излъже с инфлацията, което е последния критерий на договора от Маастрихт, който не изпълняваме?
  • Важно ли е мнението на българите и знае ли, че в България има над 600 000 българи, които искат провеждане на референдум за запазване на българския лев?

И на двата въпроса даде изключително хлъзгави отговори и не каза особено много, но по отношение на инфлацията поне пое ангажимент, че статистиката ще се проверява много внимателно в ЕК. Аз не му вярвам, но вчера постигнахме едно много важно нещо. Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната на един от хората, от които зависи едно такова решение. Важно е, защото нашите управляващи се опитват да обяснят в Европа, че тук всички искат евро, което е долна лъжа, но пък нужна лъжа на самата Европейска комисия, за да върви позитивни икономически маркетинг на проекта еврозона. Сигурен съм, че съпротивата ще бъде обсъдена и ще разколебае държавите-членки. Ние ще продължим тази борба и в Европа чрез нашите партньори там, които са партии с близки до нашите ценности.", написа Деян Николов в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.
Какво още каза Деян Николов от "Възраждане" може да видите тук: https://www.facebook.com/DeyanNikolovVazrazhdane?locale=bg_BG
Видео от срещата на "Възраждане" с Патрик Донахю тук: - https://www.youtube.com/watch?v=kuu6-63QKTM