Днес - облачно, но топло
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Март 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес - облачно, но топло

/КРОСС/ Днес облачността ще е променлива, над западната половина на страната - по-често значителна и на места там, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд. Вятърът в повечето райони ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен, по Черноморието - от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд на места в масивите в западната половина на страната ще превали дъжд, над 1700 m - слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 6°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с по-значителни увеличения на облачността. Преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 01 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 17 мин. и изгрява в 11 ч. и 16 мин. Фаза на луната: първа четвърт.