ЦСКА разби Ботев Пловдив за трета поредна победа в efbet Лига
Секция: СПОРТ
18 Март 2024 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА разби Ботев Пловдив за трета поредна победа в efbet Лига

/КРОСС/ Вчера отборът на ЦСКА победи с 4:0 Ботев Пловдив в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Аванс на "червените" даде Джонатан Линдсет в 25-ата минута. След това на два пъти се разписа Фернандо Гаранга през първата част.

През второто полувреме Матиас Фаетон оформи крайният резултат с гол в 65-ата минута. Така тимът на Нестор ел Маестро постигна четвърта поредна победа и трета в шампионата. ЦСКА заема третото място в класирането, като е с равни точки с втория Черно море и три зад лидера Лудогорец. Ботев Пловдив пък е девети с актив от 33 пункта.

В 7-ата минута футболистите на Ботев Пловдив имаха сериозни претенции за дузпа, след като Емануел Уме стреля от дистания, а топката срещна ръката на Иван Турицов. Главният съдия Ивайло Стоянов остави играта да продължи, а намеса от ВАР нямаше.

Защитникът на ЦСКА Иван Турицов трябваше принудително да напусне терена. На негово място в 20-ата минута влезе Емануел Шакич.

В 23-ата минута Тибо Вион нахлу в пеналтерията на "канарчетата" и почти от аутлинията потърси свой сътборник, който обаче се размина с топката и не успя да стреля.

Две минути след това именно Вион шутира мощно от дистанция. Матвей Игонен успя да избие, но топката попадна в свободния Джонатан Линдсет, който я добави в мрежата на гостите.

В 33-ата минута Фернандо Каранга се измъкна добре при корнер и засече центриране. Ударът му с глава не остави шансове на стража на Ботев Пловдив.

Две минути след това пък гол на гостуващия тим бе отменен. Емануел Уме се справи с Християн Петров на фланга и след това преодоля Бусато. Решението на рефера обаче бе за нарушение в атака на Уме.

В 42-ата минута Тибо Вион изпрати страхотно центриране от пряк свободен удар на далечната греда. Там отново Каранга успя да стреля с глава, а Игонен само изгледа топката, която отново влезе във вратата му.

В края на първата част Емануел Уме отново проби от левия фланг към вътрешността на наказателното поле на ЦСКА. След това опита изстрел от трудна позиция, а след рикошет в противников играч топката излезе в корнер. "Канарчетата" обаче не създадоха нищо по-опасно от ъгловия удар.

Второто полувреме започна с добра възможност за Ботев. Емануел Уме бе изведен, след което веднага шутира с левия си крак, но неточно.

В 51-ата минута Енес Махмутович за малко да изненада неприятно Густаво Бусато. Защитникът не нацели добре топката и само отклони центриране на гостите към собствената си врата. Бразилският вратар внимаваше и улови.

Пет минути след това Каранга бе много близо до хеттрика си, слд като отново стреля с глава след центриране. Този път вратарят на гостите успя да стигне до топката и спаси.

В 65-ата минута Янис Карабельов сгреши при изнасянето на топката, която впоследствие се озова в Матиас Фаетон. Той стреля по земя и прати топката в мрежата на Ботев за четвърти път в мача.

В 71-ата минута Фернандо Каранга бе изведен, а бразилецът опита да копне топката над Матвей Игонен, но изпълнението му не намери вратата. След това се видя, че нападателят е бил в засада така или иначе.

Три минути след това Густаво Бусато трябваше да прави отлично спасяване, за да предотврати гол след изстрел от дистанция на футболист на "канарчетата".

В 86-ата минута Ботев Пловдив комбинира добре, като Брахими бе изведен с триково подаване. Той стреля, но не успя да преодолее Густаво Бусато, който бързо скъси разстоянието и спаси.