Незаконните дрифтове със стотици коли в района на Павликени
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Март 2024 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Незаконните дрифтове със стотици коли в района на Павликени

/КРОСС/ Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от полицията в Павликени. Сигнал за събиране на стотици автомобили е получен в събота вечер. Местни хора са забелязали запалени огньове край изоставено селскостопанско летище и са подали сигнал в полицията. На крак са били вдигнати полицаи от областната дирекция, които са били на линия заради футболен мач.

„В събота около 19:00 часа е получен сигнал, че около 150 автомобила се придвижват по пътя от Левски за Павликени. Информацията е, че са млади хора, склонни към улични състезания и дрифтове. Веднага са изпратени полицейски екипи. Те установяват, че действително около 150 автомобила приближават града и се насочват към изоставено летище в покрайнините", обясни пред NOVA главен инспектор Иван Тодоров, началник на РУ на МВР- Павликени. По думите му летището е изоставено от много години и към момента е ничия собственост.

След като екипите отишли на място, докладвали за стотиците автомобили. Имало информация и за още много приближаващи. Поискана е помощ от областната дирекция. Веднага са сформирани екипи.

„Автомобилите бяха с регистрации от цялата страна", обясни Иван Тодоров. Той заяви, че местните власти - нито общината, нито полицията, не са имали информация за подобна организация.

Районът е отцепен и започват проверки на всеки автомобил в района на летището, както и на шофьорите и пътниците.

„Някои от лицата казваха, че са се организирали в затворени групи във Facebook и TikTok", обясни Тодоров.

До гонки не се е стигнало. Но са съставени 11 акта и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Един шофьор е дал положителна проба за наркотици и е задържан за 24 часа.