Мила Мошелова: Не се излъчи достатъчно ясно послание от двете пресконференции, които видяхме късно снощи
Секция: ПОЛИТИКА
18 Март 2024 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мила Мошелова: Не се излъчи достатъчно ясно послание от двете пресконференции, които видяхме късно снощи

/КРОСС/ Не се излъчи достатъчно ясно послание от двете пресконференции, които видяхме късно снощи. Усещането е, че в ГЕРБ има повече раздразнение, докато ПП-ДБ оставиха впечатлението, че те по-скоро излъчват недоумение от това, което се случва. Едните говориха за личности, другите - за процеси. Надяваме се да успеят да намерят някакъв общ тон, защото този излишен подход за създаване на напрежение и търсене на обществена подкрепа без излъчване на ясно послание всъщност е изключително деструктивен за доверието в преговорите оттук нататък, независимо дали ще продължат или не, заяви в БНТ „Денят започва" Мила Мошелова.

За жалост този преговорен процес, който наричаха дискретен и конструктивен, показва, че дори и сега да се разберат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, не могат да продължат да работят адекватно заедно, защото парадигмите, от които изхождат са тотално различни, несъвместими. В последния момент те се решиха да направят едно ясно коалиционно споразумение, но в последния момент няма как да се роди нищо ползотворно за гражданите, смята Марая Цветкова.

Според Атанас Радев от пресконференциите снощи видяхме, че отношенията в коалицията са за това кой ще доминира в това правителство и съответно как ще се взимат решения. Очевидно коалиционния механизъм го няма. Говори се от една страна за личности и персонален състав на Министерски съвет, от друга страна се говори за реформите.