Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени карти за градски транспорт
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2024 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени карти за градски транспорт Решението е взето по настояване на заместник-председателя на общинския съвет Георги Георгиев

/КРОСС/ Отпадналите държавни компенсации струват над 3 млн. лв. на родителите на младежите.

В продължение на два месеца учениците и студенти заплащаха по-скъпи карти за градския транспорт, защото месеци наред новите управляващи блокираха работата за София. Компенсациите от държавата за тези групи отпаднаха в края на януари, но реакция от "спасителите" на столицата нямаше.

На вчерашно заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност бе прието предложението на групата на ГЕРБ-СДС за намаляване на месечните карти на младите хора. За ученици и студенти намалението е от 20 на 15 лв., а за докторанти от 35 на 15 лв., като годишната карта за всички линии от 200 на 180 лв.

"Ние от ГЕРБ-СДС предлагаме конкретни и ясни решения за гражданите на София. Намалението за младите хора, което бе прието вчера на комисия, е реална помощ за тях. Аз, в качеството си на преподавател в Софийски университет, благодаря на колегите от всички политически групи, които ни подкрепиха. Всеки ден работя с млади хора и именно поради тази причина лично поех ангажимента да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите. Достъпният градски транспорт е наш дългосрочен приоритет", написа в своя Фейсбук профил общинският съветник Георги Георгиев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС се опитваме да наваксаме работата, която беше забавена в продължение на 3 месеца, поради невъзможността на спечелилите изборите да осигурят мнозинство в Столичния общински съвет и да бъде избран председател.

"Предложението предстои да бъде гласувано и в другите комисии в сряда, а на 28 март, когато е следващото заседание на СОС - ще гласуваме и в зала. Промяната е предвидена да влезе в сила от 1 май. Политическите боричкания не бива да вземат връх над здравия разум и грижата за хората, категоричен бе заместник-председателят на Столичния общински съвет.