Самотна майка се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2024 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самотна майка се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ Химиотерапия в чужбина дава надежда, но е непосилна за Весела Атанасова

/КРОСС/ Самотна майка страда от тежка форма на рак и има нужда от средства за химиотерапия в чужбина. Терапия в Турция дава шанс да спре развитието на тумора, но сумата е непосилна за нея.

Весела Атанасова е на 48 г. и се бори с тумор на панкреаса. Първите симптоми се появяват миналата пролет, с болки в стомаха, които се усилват.

„При лошо стечение на обстоятелствата, аз счупих таз при едно неволно падане и бях два месеца на инвалидна количка обездвижена. После се оказа, че това е вследствие най-вероятно от тумора, който е действал", казва жената.

При назначеното ѝ лечение тумор не е установен. Вижда се месеци по-късно при ядрено-магнитен резонанс, когато вече е нараснал. В болница в София лекарска комисия определя, че е втори стадий и назначава операция и лъчетерапия.

„При отварянето се установиха в черния дроб множество метастази, които според хирурга е отстранил, а не е отстранил по-големия тумор в панкреаса, за да се облъчва с лъчетерапия. Впоследствие се оказа, че лъчетерапия в този случай не е подходяща, трябва химиотерапия", уточнява Весела.

Туморът се оказва не във втори, а в четвърти последен стадий. Подобна операция не само, че е излишна, но и води до забавяне на лечението.

„Сега ми предстои много тежка химиотерапия. Сега само надежда ми дават в Турция. Тук масово ни водят безнадежден случай", споделя самотната майка.

Весела не може да работи, за да си помага, плете у дома, заедно с майка си, която е болна от диабет и обездвижена. Но двете сами не могат да съберат необходимата сума от 100 000 лв. за курса химиотерапии.

Ако искате и имате възможност да помогнете на Весела, сметката е:

IBAN: BG76BUIN95611000711184

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Весела Атанасова Атанасова