Как умело да играем с думите e фокусът на следващата тема в Е-академия
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Март 2024 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как умело да играем с думите e фокусът на следващата тема в Е-академия Онлайн инициативата среща българските учители с Митко Павлов в интересен разговор този четвъртък, 21 март

/КРОСС/ Сладкодумният радиоводещ Митко Павлов е специалният гост този месец в онлайн инициативата на издателство Клет България - Е-академия. Темата, която ще разгледа, е: Игра с думи. Как да ги използваме умело? Срещата ще се проведе на 21 март, 17:30 ч., а всеки желаещ може да се включи напълно безплатно като се регистрира тук.

"Силата на думите е огромна. Ако имаш богат речников запас и висока обща култура можеш да постигнеш много. Знаейки как да се изразяваш и умело да използваш речта, много врати ще се отворят пред теб. Това е умение, което се учи с времето и изисква непрекъснато надграждане и усъвършенстване. Играта с думи става все по-забавна, когато непрестанно научаваш нови и разширяваш речниковия си запас.", казва Митко Павлов.
Павлов завършва висшето си образование в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Публична реч". Веднага след дипломирането си, едва 22-годишен, става водещ на късната емисия в известна българска телевизия. На по-късен етап открива радиото и започва дългогодишна кариера там. За него то е емоция, която нищо друго не може да замести с такава пълнота. Митко обича да говори и да забавлява околните. Именно интелигентното му чувство за хумор и начинът на боравен с думите го правят отличим и разпознаваем от слушателите.

Инициативата Е-Академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си. Формата има за цел да среща аудиторията с известни личности, специалисти и лидери на мнение, които да предадат своя опит и гледна точка по актуални теми и такива, свързани с личностното развитие, обогатявайки ги не само професионално, но и емоционално. От своето начало през 2020 година до този момент като част от Е-Академия са реализирани 26 издания. Само през този сезон над 2000 учители са се включили напълно безплатно във вдъхновяващите срещи.