Връщат в България обвинения за убийството в Цалапица – Рангел Бизюрев
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2024 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Връщат в България обвинения за убийството в Цалапица – Рангел Бизюрев

/КРОСС/ В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжната прокуратура в Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „София" от екип на Главна дирекция „Охрана" към Министерството на правосъдието.

30-годишният мъж е обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20 юли 2023 г. в село Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции - на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

След привеждането на обвиняемия в сектор „Арести", Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за постоянен арест.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието.