Христо Иванов: Подписано споразумение с одобрен състав на МС няма
Секция: ПОЛИТИКА
20 Март 2024 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Иванов: Подписано споразумение с одобрен състав на МС няма

/КРОСС/  Има два факта, които са много важни в случая. Първият - няма подписано споразумение. Вторият въпрос е какъв ще бъде съставът на МС, заяви в БНТ "Денят започва" Христо Иванов. Няма документ завършен и подписан от представителите на двете страни. Няма такъв документ, добави той.

Знаете ли ние с вас може да сме разговаряли за нещо, например да ми продадете къщата си, аз да съм подготвил един хубав документ с една хубава цена. Да съм го подготвил и подписал, и да твърдя, че сме се разбрали. Това е смешно. Одобрението на писмен документ се изразява по един единствен начин - подпис. Всичко останало е начин да бъдем вкарани в обяснителен режим. Има подписан документ, но не от нас. Имало е разговори, които сега в момента се използват по един непрофесионален начин.

Подписано споразумение с одобрен състав на МС няма. Не сме си помисляли да внасяме състав на МС, който не е одобрен от другата политическа сила, с която сме преговаряли, коментира още Иванов.

Колегите от ГЕРБ как си представят страната да се управлява след това, което направиха? Защо възможността за някаква стабилност и диалог беше изхвърлено през прозореца и се върнахме към политическата криза?

Видяхме много ясно, че след като колегите от ГЕРБ видяха, че споразумение с амбициозни реформи, няма да може да бъде заобиколено, а те се плашиха от тях, както и техният партньор ДПС. След като видяха, че ДПС няма да може да получи решаваща роля особено в съдебната власт, те започнаха да търсят всякакъв начин да взривят процеса.

Христо Иванов посочи, че именно това "взривяване" на процеса се е случило, след като е станало ясно, че ДПС няма има част от него, "под каквато и завоалирана форма да го представяха от ГЕРБ". Лично Пеевски да бъде позициониран като ексклузивен партньор в попълването на органите на съдебната власт.

Проблемът според Христо Иванов е, че Пеевски в момента не може да каже на мераклиите за високи позиции в съдебната власт, че може да им гарантира нещо.