Предимно слънчево в първия ден от астрономическата пролет
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2024 10:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево в първия ден от астрономическата пролет

/КРОСС/ Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по Черноморието - около 4° - 5°, а максималните - между 10° и 15°, в София - около 11°.

Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. След обяд облачността ще е променлива, често значителна, но ще е почти без валежи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 9° до 11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, но само на отделни места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък ще се задържи със значителна облачност. В Източна България ще има валежи от дъжд, който на отделни места ще се примесва или временно ще преминава в сняг. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 10° и 15°.

В петък вятърът временно ще стихне и преди обяд на много места в равнините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. В източните райони ще има и ръмежи. Около и след обяд ще духа слаб южен вятър, облачността ще се разкъсва и намалява, мъглите ще се разсейват, а максималните температури слабо ще се повишат.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Затоплянето ще продължи и в неделя максималните температури ще са между 15° и 20°.