Интензивен трафик на някои гранични пунктове
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2024 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен трафик на някои гранични пунктове

/КРОСС/ Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на някои гранични пунктове с Румъния, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция" (ГДГП) - МВР, на сайта си. Информацията е към 6:00 ч. тази сутрин.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин", „Дуранкулак" и „Никопол".

На границата с Гърция движението е нормално на всички гранични пунктове. През пунктовете „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Те налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.