От преговори за споразумение за властта до политически разрив
Секция: Анализи
20 Март 2024 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От преговори за споразумение за властта до политически разрив Как се стигна до криза в управлението и какъв ще е изходът

/КРОСС/ В ефира на NOVA „Здравей, България" експерти анализираха как се стигна до политическата криза и какъв ще бъде евентуалният изход от нея.

Случващото се прилича на италианска семейна драма, в която партньорите не могат да решат дали да се разделят, или да останат заедно в името на децата. Отношенията са напълно провалени. Стоенето в тази коалиция е непоносимо. И в двете партии настроенията са за отиване на избори. Коалицията беше като семейство, в което хората са събрани насила, смята социалният антрополог Харалан Александров.

Струва ми се, че с този фокус върху обидата Борисов се опитва да отвлече вниманието от скандала вчера. Той беше породен от едно безпрецедентно действие, извършено от ГЕРБ - да бъде внесен изпълнен мандат, който де факто не е изпълнен. Ангажиментът беше нищо да не се променя и само да се ротират премиери. ГЕРБ трябва да се извини на цялата политическа класа и гражданите, заяви политологът Ружа Смилова.

Опитват се да облекат в политически дрехи теорията за непорочното зачатие. Ако не се разберат, цялото упражнение ще бъде напразно, твърди финансистът Левон Хампарцумян.

Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров определи случващото се в политиката като „цирк".

Журналистът Асен Агов смята, че ако това е театър, то представлението е лошо. Мина се границата. Ние сме в 20-годишна политическа криза зарази липса на реформа в институциите, каза още той.