Нинова: Нормалният край на този ненормален сговор е нови избори
Секция: Интервюта
20 Март 2024 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Нормалният край на този ненормален сговор е нови избори

/КРОСС/ „Отиваме на нови избори. Това е нормалният край на един ненормален сговор. Тези хора ги събра страхът и алчността и облякоха този сговор в един евроатлантически целофан, който вчера се скъса." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

„Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП-ДБ. Изгаря и собствената си парламентарна група. Изгори Мария Габриел, която движи като едно пешка и дори принуди да излъже", посочи тя.

 „ПП-ДБ направиха едно от най-големите предателства в модерната ни политическа история. Излъгаха онези хиляди, които бяхме на площадите и искахме истинска промяна. Няма как това нещо да свърши добре. И го казвам с абсолютно самочувствие на единствените, които през тези години не се прегърнахме с мафията и се борихме с паралелната държава", каза още Нинова.

Според нея, ако ПП-ДБ отново „клекнат" пред ГЕРБ-СДС, това ще е „дъното на човешкото достойнство и политическия морал".

„Тези хора нямат вече моралното право да управляват след всичко, което си казаха и което се видя, че е истината. Самите те си признават, че става въпрос за битка за службите, за главния прокурор, за съдебната система - нищо за хората и за България", смята лидерът на БСП. 

Според Нинова този парламент е изчерпан. 

„Когато бяхме в управление с ПП-ДБ, имахме друга цел - борбата с паралелната държава и задкулисието. Те изневериха на тази цел и се прегърнаха с тези, срещу които се борихме. Ние останахме принципни и последователни. Днес самият Бойко Борисов обяви кой му е алтернативата, като каза: „С БСП - не". Значи всички са в кюпа, а единствената алтернативата на това, което се случва в момента, е БСП", заключи Корнелия Нинова.