Инвестиции в знанието и многообразието донесоха на Yettel престижни отличия
Секция: Технологии
20 Март 2024 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инвестиции в знанието и многообразието донесоха на Yettel престижни отличия Компанията бе отличена на Годишните награди за отговорен бизнес 2023 г. на Българския форум на бизнес лидерите

/КРОСС/ Yettel спечели две първи места в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията спечели в категорията „Инвеститор в знанието" с програмата си „Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения", както и в категорията „Многообразие на работното място" за цялостната си политика за многообразие и приобщаване.

В тазгодишното 21-во издание на конкурса се състезаваха общо 126 корпоративни инициативи с кауза на 82 компании. Традиционно БФБЛ отличава кампаниите в подкрепа на хората, обществото и природата и насърчава добрите практики на ангажираност с обществените каузи.

Темата за сигурността в онлайн пространството е една от ключовите за Yettel. Още през 2008 г. телекомът стартира своята дългогодишна програма за безопасен интернет, като от тогава до днес не спира да разширява обхвата и темите ѝ. Само в рамките на миналата година операторът ангажира над 47 000 деца и младежи и помогна на над 12 000 души да повишат дигиталните си умения.

Специално създадени уебинари за учители, анимирана видеопоредица с образователни клипове, както и предизвикателство към тийнейджърите да изследват възможностите на AI бяха сред активностите, които компанията проведе като част от програмата.

Само преди месец Yettel представи и тазгодишния си фокус в тази област, а именно - родителите. За да ги ангажира по темата, операторът ще разработи полезно съдържание в помощ на семействата, свързано с интернет потреблението на децата и рисковете, на които са изложени онлайн. Партньори на програмата са Центърът за безопасен интернет (SafeNet), фондация „Заедно в час" и издателство „Клет България".

Многообразието и приобщаването на работното място е другата важна област, залегнала в Страгетията на компанията за устойчиво развитие и донесла ѝ отличие. Като победител в категорията „Многообразие на работното място" Yettel получава и покана за официалното откриване на европейския Месец на многообразието в края на април в Брюксел.

С редица програми и инициативи телекомът работи за това всеки служител да се чувства приет и свободен да бъде себе си. Сред най-отличителните са програмата "Рамо до рамо". Стартирала още през 2015 г., тя подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както компанията избира да ги нарича - хора с различни възможности. По този начин Yettel подпомага тяхното развитие, като едновременно с това повишава информираността и осъзнатостта на служителите си по темата.

Компанията предлага и различни възможности за младите - като стажантската си програма Hub by Yettel, програмите „Втора смяна" и Yettel Teen Academy, насочени към деца на служители от 5-и до 12-и клас. Активно работи и в посока увеличаване броя на жените на технологични позиции, като си партнира с различни STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) училища и университети.