ГЕРБ към ПП-ДБ: И Вие сте на ход!
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2024 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ към ПП-ДБ: И Вие сте на ход!

/КРОСС/ Почти синхронно, само с разлика от няколко минути, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излязоха с декларации-обръщения към (не)коалиционните си партньори, като всяка партия заяви на другата:

"Вие сте на ход!". Това се случва на фона на прекъсването на преговори за съставяне на кабинет и общо управление, обиди, обвинения и искани извинения, като тонът в последните дни все повече се изостря. От ПП-ДБ вече намират Мария Габриел за неподходяща за премиер, след като тя занесе папка с имена на министри в проектокабинета при президента без да ги е съгласувала с тях. От ГЕРБ-СДС пък се обявиха твърдо против Асен Василев да ръководи държавните финанси.

Днес от партията на Борисов изпратиха до медиите следната декларация, в която заявиха категоричната си подкрепа към Габриел и нежеланието да работят с Василев.

Ето какво още написаха те:

"ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията й за министър - председател! Разговори са възможни само след незабавно публично политическо извинение и след оттеглянето на Асен Василев от преговорите и от участието му в евентуален бъдещ кабинет!

Уважаеми колеги от ПП/ДБ, отговорността да кажем как може да продължим е взаимна. Действахте емоционално и не рационално, в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат.

Поемете отговорност за действията на Асен Василев, разграничете се от него и нека заедно изработим план, адекватен на кризата, която умишлено създавате и към момента.

Вие сте на ход!", обявиха от партията на Бойко Борисов.